Efterårstur 2012

(Søndag 14/10 – lørdag den 20/10)

vil blive en herlig bustur gennem Tyskland til

Alsace og det nordøstlige Frankrig med besøg

i bl.a. museer, vinkældre, dyreparker, slotte

og spændende gamle og nye byer. Hjemtur

over Luxembourg og Belgien.

 

Søndag den 14. oktober

Afgang fra Nørresundby Torv kl. 06.15 med opsamling i Århus (7.30).

Vi kører (ca. 1025 km) med passende ophold gennem Tyskland over Hannover og Köln til Trier, hvor vi skal overnatte. Der vil være fællesspisning på hotellet, der er et pænt familiehotel med bulgarske ejere. Maden er inspireret af det bulgarske køkken - ganske udmærket! Se billeder fra byen.

Mandag den 15. oktober

Afgang fra hotellet kl. 9.00

Mandag har vi hyret en professionel guide, der styrer os gennem den fantastiske by der var romernes hovedby i området, og som kalder sig Tysklands ældste by.

Vi skal bl.a. se Porta Niagra (den sorte byport), et romersk amfiteater, kejser termerne, romerbroen. Der er også byens gotiske domkirke og de gamle kraner ved Moselfloden mm. Vi kører rundt i vores bus og stiger ud ved en række af de nævnte steder. Turen varer ca. 2 timer, og derefter ser I selv på byen og sørger for lidt frokost. Vi kører fra byen kl. 13.00

Fra Trier kører vi mod Frankrig og Alsace (300 km).

Målet er Colmar, hvor vi skal have to overnatninger i et centralt beliggende hotel.

Da museerne er lukkede tirsdag , er det vigtigt at få set Musée Unterlinden med det berømte Issenheimalter i dag (lukker kl.18), men ellers er der tid til at gå rundt i den smukt oplyste by med de mange bindingsværkshuse.

Der er mange gode restauranter i byen, så I kan få en gang god fransk mad her.

 

Tirsdag den 16. oktober

Tirsdag formiddag er til fri afbenyttelse, og der er nok at se på i midtbyen.

Der er meget velbevaret arkitektur fra middelalderen, og man føler sig ofte hensat til denne periode, når man slentrer rundt i de små gader.

Se de gamle huse som Maison des Têtes og Maison Pfister. Der er flotte gotiske kirker som Eglise des Dominicains, og en del af byen kaldes ”La petite Venise” på grund af de mange kanaler.

 

Kl. 13.15 tager vi på udflugt i omegnen.

Først skal vi se en af de berømte byer nemlig Riquewihr , men også en anden ting, som Alsace er berømt for: storkene.

Vi skal besøge en dyrepark med storke og se en vældig forestilling med bævere, pingviner og sæler.

Efter dyreparken skal vil selvfølgelig se en vinkælder og smage på egnens gode vine. Derfra kører vi via andre typiske småbyer tilbage til Colmar, hvor vi regner med at være ved 18-tiden, så der er tid til at nyde endnu en aften i byen.

 

Onsdag den 17. oktober

Kl. 9.00 forlader vi Colmar og skal på vejen til Metz (200 km) gøre flere ophold.

Vi skal se Sigolsheim (krigskirkegård), den smukke Kaysersberg og i Lapoutroie besøger vi Le musée des eaux-de-vie, hvor der også er smagsprøver!

Herfra fortsætter vi til Lunéville, hvor hertugen af Bourgogne i starten af 1700-tallet lod opføre et slot, der skulle konkurrere med Versailles.

Slottet brændte desværre delvist ned i 2003, men vi skal se på de restaurerede rum og spise frokost i byen.

Vi er i Metz sidst på eftermiddagen. Se billeder fra byen.

 

Torsdag den 18. oktober

I dag holder vi busfri og benytter lejligheden til at bese Metz.

Der er to ting I skal se: Centre Georges Pompidou-Metz, der er en pendant til centret i Paris. Opført i en fantastisk spændende bygning der rummer museum, udstillinger mm.

Men også byens gotiske katedral Cathédrale Saint-Étienneskal man se. Vi bor ca. 100 m fra den. Hele kvarteret omkring katedralen er blevet restaureret, og der er en dejlig promenade langs floden.

Da Metz er en by i rivende udvikling og en by på størrelse med Aarhus, er der ellers noget for enhver smag, så gå endelig løs på byen. Der er gågader med butikker og mange restauranter nær hotellet.

 

Fredag den 19. oktober

Kl. 9.00 forlader vi Metz og kører nordpå mod Lanaken (275 km), men gør ophold undervejs første gang i Luxembourg. Selve byen Luxembourg er et besøg værd, så her vil vi holde pause til kl. 14. Der vil være lejlighed til at se forretningskvartererne, de dybe slugter omkring midtbyen, de gamle fæstningsværker, hertugens palæ og de mange broer. Vi forlader Luxembourg by og kører nordpå til byen Vianden, hvor vi skal se en typisk by i de luxemburgske Ardenner, og her vi vil besøge ét af de flotte slotte, man finder i området.

Vi krydser derefter grænsen til Belgien og kører til Lanaken. Her skal vi overnatte efter en fællesmiddag på et dejligt hotel med et ungt værtspar, der vil stille an med en lækker buffet med belgiske specialiteter.

Lørdag den 20. oktober

Afgang kl. 8.15.

Lørdag forlader vi Lanaken og sætter kursen mod Danmark. (938 km)

Vi skal køre med passende pauser og ophold undervejs.

Vi regner med at være hjemme ved 21-tiden

 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes

 

©JPW

 

Turen er udsolgt. Kontakt os for evt. at komme på venteliste.

   

Index